dilluns, 13 d’octubre del 2014

Tintin i els cotxes.

Hergé sempre ha utilitzat un gran detall per caracteritzar els cotxes utilitzats a les aventures de Tintin. Tant es així que els cotxes sempre han ocupat un gran lloc en la tintinologia, tot i que cap dels seus personatges fossin grans amants dels vehicles a motor. 

A més, no solament cuidava els detalls si no que els actualitzava. A l'Illa Negra, album que es va redibuixar tres vegades, es pot veure l'evolució d'aquest fet : 

L'Île Noire première versionL'Île Noire deuxième versionL'Île Noire troisième version

A les tres edicions del 1938, 1943 i 1966 es veu en la primera comparació el redibuixat i en la segona l'actualització de models. 

L'Île Noire première versionL'Île Noire seconde version

D'atra banda, els models dibuixats a les aventures de Tintin sempre han estat molt fàcilment identificables per l'escala utilitzada i la perfecció de detalls. En aquest segon cas es veu que en la primera versió es tracta d'un Austin i un Humber Pullman, mentre que a l'actualització de 1966 s'utilitzen un Ford Zephyr i un Jaguar Mark X.




L'editorial Zendrera va publicar un llibre l'any 2007 "Tintin i els cotxes" on apareixen els cotxes de cada aventura.

  • Nº de páginas: 64 págs.
  • Encuadernación: Tapa dura
  • Editorial: EDITORIAL ZENDRERA ZARIQUIEY
  • Lengua: CATALÁN
  • ISBN: 9788484182313



Els seguidors hem acabat apreciant aquest món del motor. Us parlava de la trobada de tintinaires de Catalunya que es farà el 19 d'Octubre, doncs en aquest tipus de reunions es habitual una exposició de cotxes que sortien representats als albums. Us deixo una imatge del increïble Ford T de Tintin al Congo, exposat a Barcelona l'any 2007. Una reedició d'aquesta trobada també va portar una exposició semblant a Lleida l'any 2011. Aquest any 2014 tampoc faltarà a La Garriga.



I naturalment a Bèlgica, a la trobada de la BD es un èxit rotund amb el Rally  : 

Logo del Rally

Als col·leccionistes ens queda una gran publicació de més de 70 miniatures que es va portar a terme durant el 2006 - 2008 a França, que va arribar  a Espanya l'any 2008 ( amb només 34 peces ) i que es va reeditar un altre cop a Bèlgica l'any 2012. Miniatures com aquestes formes part de "Tintin, Voitures" :



Una edició que aquest any va treure la seva última peça Hors Series ( Fora de col.lecció ) amb una miniatura de l'autobús de SwissAir de l'Affair Tornassol. 18.000 unitats que es van posar a un preu de 79'00€ i que es pot trobar a la pàgina de Atlas Editions.




Un interessant món alternatiu ple de detalls i d'històries.

Fins aviat,







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada