dimecres, 15 de maig del 2013

Col·lecció Tintin Pop-Hop

Moltes vegades ens trobem amb llibres "animats", dels que al girar la fulla s'aixeca una figura retallada, i normalment pensaríem que són massa per nens. Res mes allunyat, si alguna vegada trobeu un exemplar de Tintin d'aquesta col·lecció no dubteu en fer-vos amb ell.



Aquesta imatge correspon a "El tresor de Rackham el Roig". Entre els anys 1969 i 1971 l'editorial Hallmark juntament amb Casterman va fer una sèrie de 6 llibres, d'una tirada molt limitada, que actualment s'han convertit en peces molt buscades i cotitzades ( segons les llistes de valoració tenen un preu d'entre 100'00 i 150'00 euros, tot i que al mercat de segona mà es poden trobar unitats per 40'00 - 60'00 € ). 


Els títols escollits van ser, per ordre d'aparició al mercat, "Hem caminat damunt la LLuna", "El temple del Sol", "L'illa Negra", "El tresor de Rackham el Roig", "El Ceptre d'Ottokar" i "Vol 714 a Sydney". Aquesta col·lecció va respectar el format original, es van retallar les pàgines fins a 24 i es va publicar de sortida en francès però després es va traduïr a varies llengües entre elles l'alemany o l'anglès.


Moulinsart va voler recuperar l'èxit d'aquesta edició fent una nova versió 2010 de "El Tresor de Rackham el Roig" i afegint a la saga dues aventures inèdites com van ser "El Cranc de les Pinces d'Or" i "El Secret de l'Unicorn". Edicions unicament en francès, d'unes 10 pàgines, molt més infantil però acompanyats d'uns CD's interactius.


Tant una edició com l'altra són peces molt curioses. Una serà més valorada per experts i l'altra possiblement servirà per atreure a joves lectors, sigui com sigui són una forma divertida i diferent de llegir a Tintin. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada